Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Φτάνοντας την Παρασκευή το απόγευμα, μας είχε ήδη προλάβει μια δυνατή νεροποντή, και η προπόνηση για τον Σαββατιάτικο αγώνα UCI, έμοιαζε με άθλο.

Το Σάββατο 26/04/14 τα πράγματα όχι μόνο καλύτερα δεν ήταν αλλά είχαν χειροτερέψει... Η συνεχής βραδινή βροχή είχε μετατρέψει πολλά κομμάτια της διαδρομής σε λασποτσουλήθρες. Το να κρατηθεί κανείς στην σέλα απαιτούσε υπεράνθρωπη προσπάθεια ενώ τα ποδήλατα εξαιτίας της λάσπης που κολλούσε πάνω τους γινόταν διπλάσια σε βάρος. Ο κομισάριος αποφάσισε να ελαττώσει τις στροφές τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες μιας και η αρχική διαδρομή ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί λόγω των συνθηκών.

Μέσα σε όσους τόλμησαν να πάρουν θέση στην γραμμή εκκίνησης ήταν και ο Ανέστης Κουρμπέτης με το BMC TE01. Με WTB ελαστικά, ιδανικά για γερό κράτημα, BMC σκελετό έτοιμο για όλα, περιφερειακά υψηλής ποιότητας και άριστη προετοιμασία ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τον «δαίμονα» του καιρού.


Από τα πρώτα κιόλας μέτρα, η διαδρομή δεν θύμιζε σε τίποτα το τερέν της προηγούμενης μέρας! Όποιος γλιστρούσε μπροστά παρέσυρε και όσους ήταν πίσω του ενώ σε κάποια σημεία η ποδηλάτιση είχε δώσει την θέση της σε βάδιν μετ'εμποδίων με το ποδήλατο στα χέρια.

Δυστυχώς, σε κάποιο τέτοιο σημείο ο Ανέστης είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί άμεση ιατρική βοήθεια!

Το πόρισμα; Σπασμένη περόνη στον αστράγαλο... ακινησία και αποχή από τους αγώνες μέχρι νεοτέρας!

Και βέβαια, την Κυριακή 27/04/14, η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν βελτιώθηκαν καθόλου ενώ πολλές ομάδες αποχώρησαν.

Σε μία διοργάνωση, που κανονικά θα έπρεπε να είχε αναβληθεί, αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους είχαν το θάρρος και μόνο να πάρουν θέση στην γραμμή εκκίνησης πόσο μάλλον να «τρέξουν».

Όσο για τον Ανέστη... ευκαιρία για ξεκούραση! Περαστικά!