Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Το 2023 είναι μία ακόμα χρονιά που η BMC βάζει στην ιστορία της με μια παγκόσμια πρωτοπορία. Έχοντας ήδη στο ιστορικό της το πρώτο Cross Country ποδήλατο FourStroke 01, με ενσωματωμένο dropper, τώρα παρουσίασε στο ακόμα πιο εξελιγμένο FourStroke 01, το πρώτο αυτόματο dropper, Autodrop.

Το αυτόματο κατέβασμα του παλουκόσελου, αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία της BMC στα MTB ποδήλατα της. Επειδή στους αγώνες κάθε λεπτό μετράει, το Autodrop, επιτρέπει στον αναβάτη να εστιάσει εξ ολοκλήρου στον αγώνα. Ο αναβάτης δεν χρειάζεται πλέον να κάτσει ώστε να κατεβάσει το παλουκόσελο με αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο να μην καταπονούνται επιπλέον τα πόδια και να είναι είναι πιο ξεκούραστος κάτι που κάνει περισσότερο πετάλι.

Το Autodrop είναι λειτουργεί μέσω μιας δεξαμενής αέρα, τοποθετημένης στον διαγώνιο του σκελετού, η οποία γεμίζει με την χρήση μιας απλής τρόμπας αέρα. Έτσι ο αναβάτης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για «μια ακόμα μπαταρία» και ακόμα και εάν η δεξαμενή αδειάζει, το Autodrop, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα κανονικό dropper, που πέφτει με το βάρος του σώματος.

Χάρη στον εξειδικευμένο σχεδιασμό του το Autodrop είναι 100gr ελαφρύτερο από το συμβατικό dropper ενώ η ελλειπτική κατασκευή του το κάνει πιο ανθεκτικό και πιο στιβαρό.

Το Autodrop της BMC ήρθε για να κάνει πιο «απλά» ακόμα και τα πιο τεχνικά XC μονοπάτια και να δώσει στον αναβάτη αυτό το δευτερόλεπτο που μπορεί να κάνει την διαφορά ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για ημέρα αγώνα ή για ημέρα προπόνησης.

BMC-FS01-Autodrop-2.jpg
BMC FS01 Autodrop 3